Articole din "Balanta"

Zodia BALANŢĂ

Postat de: Ea
20
Mai

Zodia BALANŢĂ
Constelaţia Balanţei – cărei i se mai zice şi Cumpăna, are ca stele importante Arcturus, Centaurul, (Boarul). Planetele Venus şi Saturn sunt cele două „talere” ale zodiei. Domină Venus (logica şi voluptatea); secundul Saturn (voinţa lipsită de afecţiune), împreună cu Luna (oniricul vizionar) şi planeta succesului – Jupiter, echilibrează zodia.

Numele zodiei, vine şi de la faptul că la 23 septembrie ziua este egală cu noaptea – lumina şi întunericul se cumpănesc, sunt egale.

Element „de aer şi semn masculin, Balanţa dă naştere fiinţei adaptabile şi reticente, prietenoase şi analitice, dornice să se realizeze prin forţele proprii, într-un climat de prosperitate spirituală. Niciodată o Balanţă n-o să gândească: „după mine, potopul”. Iubeşte luxul şi obiectele de valoare, bijuteriile rare, fiind, în general, de mare rafinament estetic, dar gândul stăruie la binele public, la moştenirea ce trebuie s-o lase omul evoluat viitorimii.

Balanţa a impus spiritele Renaşterii şi …

Cum cucerim o BALANŢĂ

Postat de: Ea
2
Apr

Având nevoie de complimente, dacă nu o veţi face grosolan, îi puteţi câştiga foarte uşor.

Spuneţi-le cât de bine arată şi cât de inteligenţi sunt, vorbiţi-le despre noutăţi şi argumentaţi-le.

Faceţi-le cadou lucruri rezistente în timp: aur, argint, cristal etc. Nu discutaţi cu ei probleme de bani.

Cum respingem o BALANŢĂ

Postat de: Ea
1
Apr

Îngrăşaţi-vă, îmbrăcaţi-vă neglijent, purtaţi cu ei discuţii neinteresante, plângeţi-vă de cheltuieli extravagante, întârziaţi la întâlniri, deschideţi-le scrisorile şi ei vor rupe orice relaţie.

Dacă apucaţi să daţi o palmă, tot ce a fost de spus s-a spus.

Bărbatul BALANŢĂ

Postat de: Ea
21
Mar

Este tipul aflat între echilibru şi armonie, viaţa fiindu-i un permanent balansoar pe care va încerca să-şi păstreze echilibrul. Este sensibil şi deosebit de influenţat de ordinea şi veselia din jurul său. Nu-i plac manifestările sportive, dar va fi un partener agreabil de discuţie, lucru pe care-l pretinde şi amicilor săi.

Este prietenos, are un dezvoltat simţ al dreptăţii şi oferă tuturor o şansă, fiind şi un diplomat cu mult simţ al umorului. Profesional este un bun coleg, dar mai ales un şef minunat, adaptându-se uşor compromisurilor pentru a împărţi dreptatea.

Îi vine totuşi greu să ia hotărâri imediate şi directe, căutând tot timpul motivaţii pentru amânări în problemele spinoase, dar va înţelege pe cineva, va avea multă răbdare şi se va implica în soluţionarea problemelor acestuia.

Cine reuşeşte să ademenească un bărbat-Balanţă va vedea ca a meritat şi va renunţa greu la el, pentru că este în …

Femeia BALANŢĂ

Postat de: Ea
20
Mar

Femeia din această zodie este o actriţă înnăscută, remarcându-se prin puritate, frumuseţe, dar mai ales prin respingerea pronunţată a tot ce nu este atractiv. Are predilecţie pentru distincţie, îmbrăcăminte elegantă, bijuterii şi parfumuri scumpe, admirând frumuseţea în toate manifestările ei: muzica, sculptura, arhitectura, literatura etc.

Această concepţie de viaţă pretenţioasă se manifestă şi în alegerea bărbaţilor, cel care o însoţeşte trebuind să fie asemeni unui inel cu briliante care să o arate mai valoroasă. Ea se priveşte mereu observându-şi calităţile, bucurându-se de propria-i frumuseţe şi dorind să corespundă cât mai mult etalonului ales ca model.

Balanţa a devenit simbolul şarmului, nestatornicia ei devenind proverbială, cucerind cu uşurinţă bărbaţii, dar putând să uite mai repede decât o oglindă. Este destul de superficială, dar pentru că Venus domină semnul ei, este foarte pricepută în arta dragostei.

Bărbatul cu burtă, cu braţe lipsite de vlagă, prea scheletic sau cu pieptul efeminat …