De ce bărbaţii sunt… aşa cum sunt?

Postat de: Eaîn Relaţii,dragoste,sex
0:21
25
Nov

man woman3logo 501x391 De ce bărbaţii sunt... aşa cum sunt?

La prima vedre, par uşor de descifrat. Ei obişnuiesc să discute deseori despre dragoste, dar se referă de fapt la sex. Ştiu totul despre maşina lor, dar foarte puţin despre propriile sentimente. Se vor flexibili, moderni, fără prejudecăţi, dar zilnic se agaţă de ideile lor fixe. Vor să pară puternici, imbatabili, să aibă totul sub control, dar un simplu strănutat îi înspăimântă. Se tem de apropiere, de intimitate, de declaraţii, dar vor să fie îngrijiţi, răsfăţaţi şi iubiţi.

De ce se comportă astfel?

Psihologii au încercat să răspundă la mai multe întrebări legate de “enigmaticii” reprezentanţi ai sexului puternic.

 • De ce când sunt puşti se caţără pe garduri?

Sau, mai târziu, escaladează munţii sau se luptă cu valurile? Încă de la vârsta grădiniţei, băieţii simt nevoia să-şi lărgească spaţiul vital, să-şi învingă limitele, să accepte provocările, să sfideze pericolul. Toate sunt aspecte care nu au nimic de-a face cu domeniul emoţional.

 • De ce se uită cu atâta plăcere la fotbal?

Sau la formula 1? Fie că se află în tribune sau acasă, în fotoliu, la televizor, ei sunt trup şi suflet cu “eroii”: strâng pumnii, se agită, se încruntă, strigă răguşiţi îndemnuri, se luptă alături de ei. Dotaţi hormonal pentru agresiune şi luptă, competeţie şi întrecere ei se lasă “dirijaţi” de testosteron.

 • De ce pot separa atât de uşor sexul de dragoste?

De fapt, pentru bărbaţi nu există o relaţie determinată între sex şi dragoste, susţine antropologul englez Carol Greene. Femeile leagă mai întotdeauna sexul de dragoste pentru că în adâncul inimii lor sunt “mame”; excitaţia şi sentimentul de tandreţe sunt inseparabile. În plus, în timpul sexului, femeia se gândeşte la partener ca la un potenţial tată al copilului. Dar la începutul evoluţiei, bărbatul trebuia să asigure numai perpetuarea speciei, împrăştiindu-şi “sămânţa” oriunde putea. Astfel se face că sexul plătit îi este de ajuns: gustă plăcerea fără responsabilitate.

 • De ce bărbaţii nu dansează?

Majoritatea refuză să danseze pentru că dansul înseamnă armonie, comunicare, iar un bărbat se dirijează în principiu după dominanţă şi victorie.

La dans, el nu poate câştiga, are voie numai să conducă. În al doilea rând, dansul presupune apropiere de parteneră. Apropierea trupească îi place atâta timp cât conduce către ceva: către sex. Şi cum nu este cazul… refuză. Bărbatul este mereu orientat către un ţel. În timp ce o femeie se contopeşte cu mişcarea, el mormăie în gând: ” Ce caut eu aici?”

 • De ce se retrag uneori în cochilie?

Din când în când simte nevoia să stea singur, ore întregi. Femeia aspiră la o relaţie, pe când bărbatul la autonomie şi independenţă. Spre exemplu, la popoarele de aborigeni şi indieni care trăiesc după reguli arhaice această retragere are valoarea unui ritual de iniţiere: un tânăr care rezistă ore întregi în sălbăticie şi singurătate devine bărbat.

 • De ce le vine aşa greu să înţeleagă femeile?

Ele sunt cele care spun întotdeauna “Strânge-mă în braţe!” pentru că ei nu simt nevoia lor naivă de afecţiune. Nici măcar nu observă când ea îl înşeală, nici când între ei s-a terminat totul. Pur şi simplu, îi lipseşte “antena” pentru semnalele feminine.

Numai la început gândurile lui se învârt în jurul relaţiei. Îndată ce faza de cucerire s-a încheiat şi e linişte pe frontul privat, atenţia lui se îndreaptă în altă parte.

Femeia însă îşi doreşte să dezvolte mai mult relaţia. Ea îi receptează toate semnalele, de aceea e capabilă să-l înţeleagă mai bine. În schimb, el are o adevărată oroare faţă de discuţiile de clarificare despre cuplu, preferând să lase lucrurile în suspans.

Horoscop personalizat dragoste

Etichete: , , , , , , , ,

Acest articol a fost postat pe data Marţi, Noiembrie 25, 2008 la 0:21 în categoria Relaţii,dragoste,sex. Poţi lăsa un răspuns, or trackback de pe site-ul tău.

Pentru femei pe aceeaşi temă...

 • Femeia RAC
  Femeia RAC Pentru că străbate întregul eventai sentimental al acestei categorii feminine, ai neapărată nevoie de hartă şi compas. Dacă ai îndoieli, trebuie să-ţi aminteşti regula: încrede-te în ajutorul celor apropiaţi, care tind însă să-şi arate
 • Bărbatul LEU
  Doreşte să fie luat în seamă oriunde s-ar afla, femeile găsindu-l atrăgător (el fiind conştient de acest lucru) şi stârnind de cele mai multe ori invidie. Admiră femeile frumoase, dar însoţitoarele sale trebuie să se
 • Compatibilităţi zodia BALANŢĂ
  Balanţă – Berbec Între ei se naşte o tensiune care face Balanţa să sufere. Ea nu este încântată de Berbecul neliniştit. Neînţelegerile care se nasc de aici sunt totuşi soluţionate relativ uşor în pat, pentru că
 • Viaţa erotică la femeia Gemeni
  Viaţa erotică a femeii Gemeni Femeia Gemeni nu are nevoie de prea mult decor, mulţumindu-se şi cu bancheta maşinii. În schimb nu-i place să fie zorită, situaţie în care poate deveni rece ca gheaţa. Îi place
 • Potenţial erotic bărbatul LEU
  Are nevoie de femei ca de hrană, pregătindu-se pentru fiecare nouă relaţie ca pentru o dramă eroică de neuitat. Este o personalitate sexuală puternică, trecând impetuos peste convenţii şi reguli. Femeia care începe o relaţie

4 comentarii până acum.

1.  fluturel
Noiembrie 25th, 2008 at 12:49
Comentariu » De ce bărbaţii sunt… aşa cum sunt?

plus la acestea se mai adauga si intrebarea care ma dispera: “de ce dumnezeule mare, sta atat de mult la jocurile de pe calculator, in loc sa stea cu mine prefera sa isi piarda timpul cu un monitor?” urasc aceste momente

Răspunde

Ea

Ea a răspuns:

:( Trist. Nu aş înţelege de ce preferă calculatorul mai mult decât pe mine.
Sau cred că nu m-am exprimat bine, “mă iubeşte, dar şi fără jocuri nu poate, e ca un copil mare”. O fi şi asta adevărat… nu ştiu.
Noroc că nu am un bărbat de genul ăsta acasă, e prea ocupat cu munca şi tot timpul liber mi-l acordă mie, şi nu unor jocuri, care creează o lume virtuală.
Nu ştiu, zic şi eu, poate nu îi place să petreacă timpul liber cu tine? E mai mult o întrebare, nu o presupoziţie.
Poate încerci să-l atragi mai mult la tine, dacă devii mai interesantă, nu ştiu să îi organizezi nişte seri romantice, fiind îmbrăcată în ceva sexy, pe viitor va şti ce pierde, dacă preferă pc-ul. :)
O baie în doi, un “joc” care să îi placă dar la care poţi participa şi tu. :P

Răspunde

Comentariu » De ce bărbaţii sunt… aşa cum sunt?

zebu a răspuns:

… inventeaza un joc mai interesant decat cele de pe calculator care il pasioneaza acum si vezi ce se primeste ;) ti-o spune un barbat :)

Răspunde

Ea

Ea a răspuns:

Salutare zebu :)
Sper că mă vei ierta, că eşti o femeie la avatar :D
Te mai aştept cu sfaturi, avem nevoie şi de un bărbat aici. :)

Răspunde

2.  Tina
Iulie 5th, 2009 at 17:57
Comentariu » De ce bărbaţii sunt… aşa cum sunt?

Capriciile, mofturile, supararile, si ce iubesc cel mai mult femeile este sa-si certe prea des barbatul, ….toate astea il indeparteaza pe barbat de la femeie si isi creaza lumea sa unde isi gaseste linistea si comfortul :)

Răspunde

3.  Tina
Iulie 5th, 2009 at 18:01
Comentariu » De ce bărbaţii sunt… aşa cum sunt?

Toti avem nevoie de intelegere, mai ales multi barbati sunt foarte timizi si ei au nevoie sa ii asculti, sa discuti cu ei, Intimitatea sufleteasca ii va apropia unul de celalat. Si inca un verset din Biblie spune asa: O femeie inteleapta isi zideste casa dar o femeie proasta isi distruge casa cu insasi minele ei. O zi buna. :)

Răspunde

4.  Mr C
Martie 2nd, 2011 at 15:27
Comentariu » De ce bărbaţii sunt… aşa cum sunt?

Intradevar ceea ce a fost scris mai sus este adevarat mai mult sau mai putin in functie de calitatea omului, experienta de viata sau educatie.
Ce pot spune este ca nu doar barbatii sunt de blamat. Cand un barbat este sau se straduieste sa fie cat mai pe placul unei femei aceasta se plictiseste de el, desi poate la inceputul relatiei ar fi dat orice sa aiba un barbat ca el.
Poate ca intr-o relatie, dupa un timp, barbatul se gandeste si la alte lucruri, si mai putin doar la sentimente, dar sa nu uitam ca de el depind multe lucruri si probabil are nevoie de ceva prin care sa scape de stres.
Referitor la jocurile pe calculator….sunt nocive! asa este. Si eu eram cu iubirea vietii mele si dupa un timp pierdeam f mult timp pe computer, in loc sa stau alaturi de ea(relatia s-a terminat). Insa femeile tind sa uite evolutia lucrurilor, ele intotdeauna blameaza pe barbat pentru consecinta si nu se gandesc la cauza. Asa cum a spus si Zebu (respect:) ) daca stii ca femeie cum sa-l tii aproape o sa te poti bucura de el pentru totdeauna. Barbatii nu sunt prosti, nici insensibili, au doar nevoie de un imbold pentru ca nu pot fi telepati din nefericire :)
Daca iubesti un barbat si il vrei langa tine mereu atunci arata-i ca mancarea gatita in doi acasa este mai buna decat cea de la restaurant.
Iar daca el te poate intelege ca uneori ai nevoie de un timp “singura”, atunci imediat ce trece acel timp arata-i cata nevoie ai de el. Nu pierde timpul.
SI ia aminte la versetul descris de Tina mai sus ;)

Răspunde

 

Lasă un răspuns

Nume (*)
E-mail (nu va fi publicat) (*)
Comentariu