Zodia CAPRICORN

Postat de: Eaîn Capricorn
18:28
22
Dec

Constelaţia Capricornului se află în emisfera australă (sudul cerului). Stelele fixe Vega şi Altair sunt cele mai însemnate din zodie.

Capricornul este element pământesc şi semn feminin. Fiinţele din zodia Capricorn sunt rezervate, melancolice, pesimiste, ambiţioase, active, încăpăţânate, dar organizate, metodice, calităţi ce inspiră încredere şi forţă.

Deosebit de sensibile la critică, reacţionează vehement când li se face observaţie. Sunt însă economice şi severe, chiar egoiste. Ambiţioase, suportă greu concurenţa, lăsându-se lesne cuprinse de invidie şi gelozie.

În prietenie se comportă fără rezerve, cu duşmanii necruţător. Contrar aparenţelor, sunt naturi sensibile, suferă, se frământă pentru orice ofensă sau nereuşită. Teama de sărăcie le face pesimiste.

Când vor izbânda, rabdă de foame şi de sete, supunându-se privaţiunilor de orice fel. Încredinţate că metodele, râvna lor, conţin sens superior, se simt lezate dacă exemplul nu le este urmat de toată lumea.

Se remarcă şi în finanţe, cercetare, minerit, agricultură – profesii şi preocupări ce solicită răbdare şi forţă fizică. Încăpăţânarea şi ambiţia le sunt de bun augur în aceste adevărate munci herculeene.

Preţuind artele, în casele lor vei găsi cele mai valoroase lucrări literare, muzica “serioasă”, într-un cuvânt, ceea ce ne dă certitudinea independenţei materiale, iluzia că facem parte din “lumea civilizată”.

Iubesc politica uimind prin abilitatea şi îndemânarea ce le dovedesc în mânuirea oamenilor. La rezultate bune contribuie firea lor insistentă şi tenace, puterea de muncă deosebită, faptul că nu se lasă înşelate de aparenţe.

Dorind să învingă, pun în joc toate armele. Nimic nu le este străin, şi, aşa cum îşi justifică faptele Machiavelli în atingerea unui scop, la fel spun şi ele: “scopul scuză mijloacele”. Dacă bărbaţii folosesc argumentul verbal – când sunt obligaţi, sau forţa fizică, femeile îşi folosesc farmecele naturale şi rar s-a auzit în istorie ca vreun bărbat să refuze… natura. Iubesc şi respectă ceea ce convine felului lor de a vedea lucrurile.

Din Capricorn se ridică spirite remarcabile, politicieni, artişti, savanţi. Să nu uităm: zodia este stăpânită de Saturn, secondat de Jupiter, Marte şi Soare, deci patru planete de mare forţă. Dacă saturn aduce mânia şi abilitatea diplomatică, Jupiter dă înţelepciunea, adesea profeţia, geniul, Soarele generozitatea şi forţa vitală, Marte completând cu iniţiativa, răbdarea şi loialitatea.

Depinde de planeta sub zodia căreia vii pe lume, de însăşi fenomenele ce se petrec pe ea, de conjunctura cu alte stele sau constelaţii. Nu trebuie să ne mirăm când o zodie excelentă dă lumii criminali sau firi lipsite de orice voinţă.

În Capricorn vom întâlni oameni cu o energie fantastică pe care nu şi-o pot stăpâni, maleficiaţi de Saturn şi Marte cu tot ce au mai rebel. aceşti oameni îşi consumă energia în fapte sterile, sar de la o idee la alta, sunt nestăpâniţi, cel mai adesea trişti.

Dragostea şi căsătoria sunt noţiuni sfinte pentru ele. Tradiţionaliste, consideră uniunea familială un argument social şi profesional, fără de care nici o urcare în ierarhia lumii nu ar fi posibilă.

Viaţa în zodia Capricornului este o luptă continuă care face să pălească victoria, rezultatul luptelor. Destinul prevede o îndreptare a vieţii, belşug, în partea a doua a existenţei. Ca majoritatea elementelor de pământ se bucură de viaţă lungă.

Horoscop personalizat dragoste

Etichete: , , , , , ,

Acest articol a fost postat pe data Luni, Decembrie 22, 2008 la 18:28 în categoria Capricorn. Poţi lasa un răspuns la sfârşitul acestei pagini. Sistemul de ping nu este permis.

Pentru femei pe aceeaşi temă...

 • Cum îl cucerim pe CAPRICORN
  Cum cucerim pe Capricorn? Cel din zodia Capricorn este muncitor şi ambiţios. Îl întâlnim la cursuri de specializare şi în bibliotecă. Este inteligent, ştie să recunoască sinceritatea chiar şi în cazul complimentelor. Nu suportă scrisorile prea
 • Compatibilităţi pentru zodia Capricorn
  Capricorn – Berbec Amândoi au voinţă puternică, sunt agresivi şi nu suportă să fie comandaţi. Viaţa ar deveni o luptă permanentă care nu se potriveşte unei romanţe de dragoste. În pat ar putea exista armonie, dar
 • Cum îi cucerim pe cei din zodia BERBEC
  Horoscop pentru zodia Berbec Cum îi cucerim pe cei din zodia Berbec? Abordând, până una alta, un subiect de natură intelectuală, nativii acestei zodii găsesc că sunt mai spirituali decât par, şi, dacă aparenţele înşeală, de
 • Zodia TAUR
  Zodia Taur Cea mai strălucitoare stea din constelaţie este Aldebaran (situată în centrul Pleiadelor). Taurul este un element de pământ şi semn masculin. Definitorii pentru Taur sunt: munca, răbdarea, simţul practic, conservatorismul şi încăpăţânarea, refuzul ideilor
 • Compatibilităţi zodia BALANŢĂ
  Balanţă – Berbec Între ei se naşte o tensiune care face Balanţa să sufere. Ea nu este încântată de Berbecul neliniştit. Neînţelegerile care se nasc de aici sunt totuşi soluţionate relativ uşor în pat, pentru că

2 comentarii până acum.

1.  adriana
Octombrie 8th, 2010 at 11:30
Comentariu » Zodia CAPRICORN

Sunt CAPRICORN, tot ce spune despre
capricorni este adevarat.
Ar fi bine daca in jurul nostru ar fi
mai multi capricorni.
Cu respect,

Răspunde

Ea

Ea a răspuns:

Adriana sunt de aceeasi parere. :)

Răspunde

2.  diana
Octombrie 9th, 2010 at 17:24
Comentariu » Zodia CAPRICORN

EU SUNT IN CAPRICORN SI SUNT MANDRA

Răspunde

Comentariu » Zodia CAPRICORN

gabriela a răspuns:

Si eu sunt mandra ca sunt CAPRICORN!

Răspunde

 

Lasă un răspuns

Nume (*)
E-mail (nu va fi publicat) (*)
Comentariu