Zodia FECIOARA

Postat de: Eaîn Fecioara
0:35
21
Mai

Zodia FECIOARA

La echinocţiul de toamnă Soarele ajunge în constelaţia Fecioarei. Steaua cea mai strălucitoare din acest spaţiu ceresc este Spica – aflată la 250 ani lumină. Zodia are ca simbol o tânără zeiţă înaripată ţinând în mână un spic de grâu (Demeter). Fecioara este element pământesc şi semn feminin.

Mânaţi de morbul perfecţiunii nativii acestei zodii îşi fac mult rău. Cel mai mic defect al semenilor este criticat, întors pe faţă şi pe dos, desfăcut fibră cu fibră până ce din subiect nu mai rămâne nimic. Fireşte îşi atrag duşmănia celorlalţi.

Arătaţi-mi omul – unul singur! care să recunoască public: ..Doamnelor şi domnilor, vă mărturisesc un adevăr: sunt un păcătos!”. Chiar când defectele noastre sunt cunoscute de toată lumea şi suntem arătaţi cu degetul pe stradă, nici atunci nu le vom admite decât parţial: „aşa e, am mici defecte. Cel care se simte vinovat, să ridice primul piatra….”.

Oamenii nu-şi recunosc păcatele decât în faţa conştiinţei (când o posedă).
Critica şi autocritica nu se fac în piaţă. Este ca şi cum ai obliga pe cineva să apară nud… în sala de cursuri. Sloganul cu autocritica a creat o fiinţă nouă: omul – şopârlă, nici om întreg, nici animal pe deplin. Ei bine, Fecioara este de o sinceritate dezarmantă cu defectele… altora.

De la Fecioară putem împrumuta, prudenţa în afaceri, firea rezervată – e făptura ce se gândeşte numai la sine: curăţenia trupească, harul filozofic, şi„mai ales, simţul responsabilităţii (partea cea mai tare a zodiei).

După opinia unui astrolog contemporan „se poate spune că inteligenţa celor din Fecioară este întrutotul neinfluenţată de propriile lor emoţii” (Alphonse, Panorame, Paris 1990).
Dar iată şi altă opinie: “Fiind semn feminin, toţi nativii vor prefera să facă un aranjament amabil decât să se lase în voia constelaţiilor. Semnul înconjoară obstacolele, nu le înfruntă” (Armând Constantinescu, Cer şi Destin).

Nativul evoluat are simţul critic cu adevărat excepţional, este imparţial cu reprezentarea proporţiilor şi a echilibrului. Poate fi un eminent critic de artă, excelent observator politic sau comentatorul obiectiv al unor evenimente sociale. Fiinţa evoluată este rezervată şi discretă, cu putere de muncă şi răbdare deosebită, calităţi necesare în profesii deloc de invidiat cum ar fi contabilitatea ori sociologia.

La polul opus se află fiinţa oropsită cu atâtea vicii şi năravuri; încât nu ne rămâne decât compasiunea faţă de un.om ce nu este conştient de ce i se. întâmplă: el continuă să dea sfaturi, să critice, neştiind că se aseamănă împăratului din poveste ce umbla gol şi nu ştia că este gol.

Oamenii din Fecioară sunt naturi instabile, dar muncitoare, neîndemânatice, luptând pentru viaţă din răsputeri, cu rezultate bune în cele din urmă. Momentele lor de mânie sunt trecătoare. Nu sunt răzbunătoare, ştiind să ierte.

Horoscop personalizat dragoste

Etichete: , , , ,

Acest articol a fost postat pe data Joi, Mai 21, 2009 la 0:35 în categoria Fecioara. Poţi lasa un răspuns la sfârşitul acestei pagini. Sistemul de ping nu este permis.

Pentru femei pe aceeaşi temă...

 • Compatibilităţi zodia FECIOARĂ
  Fecioară – Berbec Fecioara este prea complicată ca să-l satisfacă pe Berbecul nesaţios, ceea ce va conduce la o relaţie fără perspective, la o căsătorie ratată. Fecioară – Taur Fecioara este un partener sexual prea pasional pentru Taur,
 • Zodia SCORPION
  Zodia SCORPION Constelaţia Scorpionului este dominată de gigantica Antares (cu diametrul de 300 de ori mai mare ca al Soarelui). Stăpâneşte Marte, secondat de Soare şi de Venus. Planeta dominantă insuflă curajul temerar şi agresivitatea; Venus –
 • Despre PEŞTI
  Natura dublă a zodiei este dată de constelaţia Peşti – situată în nordul cerului şi de constelaţia sudică Balena. Prima poartă numele de Peştele Boreal, a doua Peştele Austral. Zodia este simbolizată de doi peşti legaţi
 • Viaţa erotică la femeia FECIOARĂ
  Femeia Fecioară, nu-şi face iluzii în privinţa sexului şi nu-i plac bărbaţii sălbatici şi asaltanţi, preferând pe cei care dau dovadă de stăpânire de sine, ştiind să aştepte momentul ales de ea. Consideră sufletul mai important
 • Zodia BALANŢĂ
  Zodia BALANŢĂ Constelaţia Balanţei – cărei i se mai zice şi Cumpăna, are ca stele importante Arcturus, Centaurul, (Boarul). Planetele Venus şi Saturn sunt cele două „talere” ale zodiei. Domină Venus (logica şi voluptatea); secundul Saturn

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Nume (*)
E-mail (nu va fi publicat) (*)
Comentariu