Cum sa ai un mariaj perfect

Postat de: Eaîn Relaţii,dragoste,sex
14:49
23
Mar

A fi casatorita de 1 an nu este totuna cu a fi casatorita de 10-15 ani…

De multe ori, anii petrecuti impreuna, certurile si situatiile critice lasa multe urme asupra relatiei dintre cei doi. La un moment dat ni se pare ca cel de langa noi nu mai este chiar cel pe care ni-l doream, ca viata alaturi de celalalt este altfel de cum ni-o imaginam…

Cunoaste-ti/descopera-ti partenerul

Niciodata nu este prea tarziu… Incearca sa iti cunosti mai bine partenerul, intereseaza-te de parerea lui, de placerile si lucrurile care il caracterizeaza.

Descopera-i nu doar partile negative, ci si cele pozitive, cred ca stii si tu ca nu exista un om ideal, depinde de tine care lucruri vrei sa le vezi, cele bune sau cele rele.

Altfel, risti sa realizezi ca traiesti singura, ca te intereseaza doar propriile probleme si placeri, acest lucru va face dificila socializarea cu cei din jur dar mai ales cu partenerul de viata. Intelegerea scade semnificativ numarul situatiilor agresive si certuri.

mariaj perfect Cum sa ai un mariaj perfect

Invata-te sa asculti

Da, sa asculti… suna ciudat, dar invata-te sa ai urechi si pentru persoana de langa tine. Chiar daca ti se pare ca spune mereu prostii, ti-ai pus problema ca poate sunt si lucruri bune care ar ajuta daca ar fi auzite si puse in aplicare. Chiar crezi ca le stii pe toate si doar ceea ce spui tu este bun?!

Capacitatea de a asculta este mai pretioasa si mai apreciata decat cea de a vorbi. Cu siguranta i-ar placea sa iti povesteasca ce a facut la munca, poate are si alte noutati pe care tot nu are ocazia sa ti le spuna pentru ca vorbesti incontinuu despre ce s-a intamplat vecinilor de la etajul 3 sau ca ai vazut o rochie pe care ti-o doresti foarte mult, e clar ca firul discutiei poate devia intr-atat incat sa uite si ce a vrut sa iti spuna. Lasa-l si pe el sa vorbeasca, poate deja ti-a adus acea rochita, intuind ca iti place sau poate a cumparat bilete spre Paris si vrea sa iti daruiasca o minivacanta de vis… niciodata nu se stie.

Fii implicata in discutie

A asculta nu inseamna doar a sta linistita fara a scoate nici o vorba, a asculta inseamna sa fii atenta si implicata in discutia cu partenerul tau. Altfel, daca tie iti zboara gandurile de fiecare data in alta parte, el va simti ca nu te intereseaza si esti plictisita de ceea ce are sa iti spuna.

Nu exagera cu critica

Daca tu vei critica, vei fi criticata… cu siguranta ai si tu partile negative pentru care ai putea sa primesti critici zilnic.

Totusi, daca alegi sa il critici incearca sa inserezi si elemente pozitive, mai degraba adu-l in situatia de autocritica decat sa il critici tu.  Evita atacurile directe mai ales cele care tin de orgoliul sau masculin, chiar daca ii mai faci unele observatii le-ai putea combina si cu ceva laude.

Recunoaste-ti greselile

Daca ai gresit, recunoaste… corecteaza greseala… In acest fel sunt evitate o sumedenie de situatii conflictuale, certuri interminabile care se puteau rezolva mult mai usor. Ai pretentia ca el sa fie corect, trebuie sa oferi acelasi lucru!

Evita sa ordoni

Restructureaza-ti gandurile si in loc sa ordoni, roaga-l frumos sau intreaba-l sugestiv. Sansele ca acele lucruri sa fie duse la bun sfarsit sunt mult mai mari, decat daca a-i ordona, iar el din principiu nu ti le-ar face.

Nu uita de lauda

Daca nu iti place ceva cu siguranta vei comenta, daca iti place consideri ca este normal sa fie asa. Cand ajunge sa faca un total, va avea impresia ca doar lucruri rele a facut, intrucat laudele au lipsit cand s-a intamplat ceva bun. Nu este nimic mai rau decat un barbat care se simte inutil, exista posibilitatea ca el sa isi caute “utilitatea” intr-o alta relatie, in care ii sunt apreciate calitatile si lucrurile bune pe care le face.

Nu uita sa lauzi cand este cazul, un pic de idealizare nu strica, s-ar putea sa-l motiveze acest lucru si sa inceapa sa faca mult mai multe ca sa fie laudat si sa devina barbatul care tie iti place.

Zambeste mai des

Un zambet, o privire calda schimba radical situatia. Daca tu il “intalnesti cu o tigaie in mana” fii sigura ca reactia va fi pe masura… iar certuri, scandal din nimic.

Cearta este mai usor de evitat decat de “stins”

Cand are loc o cearta fiecare priveste situatia din punctul sau de vedere. Ai incercat sa te pui in pozitia lui, sa intelegi ce vrea de fapt, ce vrea sa iti transmita?!

Daca vine obosit si nervos de la job si nu are chef sa manance, asta nu inseamna ca nu te respecta si nu il intereseaza persoana ta. Prin atitudinea ta (de ex: te superi) poti agrava situatia si dintr-o neintelegere sa se iste un scandal. Fiecare dintre cei doi trebuie sa se puna in situatia celuilalt si sa il intelegea asa cum se intelege pe sine.





Horoscop personalizat dragoste

Etichete: , , , ,

Acest articol a fost postat pe data Miercuri, Martie 23, 2011 la 14:49 în categoria Relaţii,dragoste,sex. Poţi lasa un răspuns la sfârşitul acestei pagini. Sistemul de ping nu este permis.

Pentru femei pe aceeaşi temă...

  • Mimarea orgasmului
    Mimarea orgasmului este foarte des intalnita in randul femeilor. Cauzele sunt multiple si de multe ori greu de rezolvat… De ce femeia mimeaza orgasmul? O femeie va mima orgasmul prin toate mijloacele posibile pentru a-si rezolva diverse
  • Cum îi respingem pe RACI
    Cum îl respingem pe RAC Cine vrea să scape de un Rac va avea probleme deosebite, pentru că acesta se lipeşte atât de puternic de partener, încât ruptura de el nu poate să nu doară. Atitudinea urâtă
  • Horoscop Pesti 2010
    Horoscop Pesti 2010 Horoscop 2010 – Familia In anul 2010, pestii pot gasi dragostea pe drum sau pe Internet. Chiar si o intalnire ocazionala ar putea dezvolta in ceva mai mult. Cu toate acestea,  in anul 2010
  • Potenţial erotic la bărbatul SCORPION
    În pat, o femeie se poate aştepta la mult mai mult decât prevedea sau dorea. Cunoscând bine anatomia femeii şi având o fantezie nelimitată, elimină pudoarea şi nu cunoaşte graniţe, fiecare contact sexual fiind o
  • Ce fel de barbat iti doresti…
    Acest articol il voi porni cu un banc… pentru ca ceea ce urmeaza are legatura directa cu subiectul articolului.  Cred ca il stiti cu totii. … s-a deschis un magazin unde femeile pot alege si cumpara

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Nume (*)
E-mail (nu va fi publicat) (*)
Comentariu