Dieta care protejează tenul de riduri

Postat de: Eaîn Ingrijire corporală
12:44
23
Oct

healthy skin food 522x261 Dieta care protejează tenul de riduri

Această dietă nu vă scapă de ridurile care deja s-au format, dar cu siguranţă va ajuta să nu mai apară altele noi.

Aşa cum s-a demonstrat, ceea ce mâncăm influenţează în mod direct viteza cu care îmbătrânim.

Ovăz

Vă mai aduceţi aminte când aţi mâncat ultima dată acest aliment extrem de sănătos şi benefic pentru tenul vostru???  A venit timpul să vă amintiţi de el. Cele care nu au mâncat niciodată ovăz, vor simţi cel mai bine efectul său de întinerire. Reţeta de succes este foarte simplă: deasupra fulgilor de ovăz turnaţi apă fiartă la care mai adăugaţi nişte fructe proaspete.

Pot să spun, că până acum doi ani, nu exista dimineaţă în care eu să nu mănânc o farfurie de ovăz cu câteva stafide. Şi, într-adevăr efectul se resimte, am ajuns la 25 de ani, încă neîmpliniţi (dar mai e puţin :) ), şi toată lumea îmi dă cel mult 19 ani.

Păcat că m-am lăsat de  acest obicei, dar dacă tot mi-am adus aminte de el, dimineaţa de azi am şi început-o cu o farfurie de sănătate pentru tenul meu. :)

Apa

Lipsa de apă se simte la nivelul feţii cel mai bine. Beţi apă, mai mult şi mai des, iar dacă nu suferiţi de nici o insuficienţă renală, cantitatea de apă băută poate să ajungă chiar şi până la  8-10 pahare. Tenul are nevoie de  hidratare.

Castravetele

Tăiaţi o salată? Sacrificaţi câteva felii de castravete pentru tenul feţii, al gâtului şi mâinilor. Chiar şi castravetele de seră ajută la eliminarea depigmentărilor care apar pe pielea noastră. Puneţi castravetele la congelator, mai apoi dezgheţaţi-l, iar cu sucul care se scurge din el ştergeţi-vă faţa.

Roşu şi roşcat

Sfecla şi morcovul sunt în topul listei alimentelor de întinerire. Adăugaţi-le în stare proaspătă în orice fel de salată, în mâncăruri din carne sau în apa în care fierb pastele şi efectele benefice nu vor întârzia să apară.

Tinereţea din ceaiul verde

S-a demonstrat că ceaiul verde este de 20 de ori mai efectiv decât binecunoscuta din reclame vitamina E.

Acesta încetineşte procesul de îmbătrânire la nivel ţesuturilor, acţionează ca antioxidant şi scade nivelul colesterolului din sânge. Plus la toate se mai adaugă şi efectul de prevenire a bolilor cardiace.

Eu sunt înnebunită după ceaiul verde, nu există zi în care să nu-l beau. Am şi eu, se pare că, câteva obiceiuri bune. :)

Benefice pentru ten sunt

 • laptele şi produsele lactate (dar nu cele degresate)
 • ouăle, conţin toate vitaminele necesare, exceptând vitamina C
 • zilele în care se mănâncă doar mere; ce e benefic pentru colon este benefic şi pentru ten

Nu sunt benefice pentru ten:

vegetarianismul: dacă mâncărurie sunt echilbrate din punct de vedere vitamine, minerale, substanţe nutritive, atunci nu există loc de îngrijorare, tenul şi sănătatea vor fi excepţionale. Dacă nu, tenul va arăta îngrozitor indiferent dacă mâncaţi carne sau nu.

Trebuie evitate pentru sănătatea tenului:

 • dietele de slăbire bazate pe multe proteine (în special dieta Atkins)
 • ceapa şi usturoiul
 • mezelurile şi afumăturile
 • mâncărurile foarte condimentate
Horoscop personalizat dragoste

Etichete: , ,

Acest articol a fost postat pe data Joi, Octombrie 23, 2008 la 12:44 în categoria Ingrijire corporală. Poţi lăsa un răspuns, or trackback de pe site-ul tău.

Pentru femei pe aceeaşi temă...

 • Tenul nostru vs calculatorul
  Din obsesia mea de a rămâne cât mai mult timp tânără şi cu cât mai puţine riduri la 30 de ani, vârsta care mă sperie un pic am căutat pe net tot felul de
 • Pasiunea din banană şi lămâie
  “Vrei să trăieşti orgasmul vieţii tale? Atunci mănâncă cu o jumătate de oră înainte de partida de amor o banană şi o bucăţică de caşcaval.” Aşa suna titlul unui articol pe care l-am descoperit zilele
 • Alimente care contin Calciu
  Generalitati despre calciu Calciul este un mineral ce joaca un rol extrem de important in procesul de crestere si dezvoltare normala a organismului si in asigurarea functiei reproductive. Are rol major in formarea si mentinerea sanatatii dintilor
 • Horoscop Leu 2010
  Horoscop Leu 2010 Horoscop 2010 – Familia In anul 2010, Leii nu ar trebui sa faca “miscari” (actiuni) nechibzuite, nu ar trebui sa se lase purtati de valurile pasiunilor lor si dorinta de a experimenta lucruri neobisnuite. In
 • Cum îi respingem pe TAURI
  Cum îi respingem pe TAURI Ar fi de ajuns să ne comportăm în contradicţie cu recomandările date în articolul “Cum îi cucerim pe Tauri”, însă legătura cu un Taur nu se desface uşor. O lungă convieţuire

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Nume (*)
E-mail (nu va fi publicat) (*)
Comentariu