Articole din "Sănătate"

Stilul de viata sanatos trebuie sa fie o preocupare a tuturor. Ne alaturam campaniei organizate de catre Slabute si oferim gratuit un horoscop de compatibilitate personalizat (unic in Romania) pentru toti cei care se implica in promovarea Primei Petitii Nationale pentru dreptul la o viata sanatoasa.
Ce trebuie sa faci pentru a primi un horoscop de compatibilitate personalizat?
1. Convinge prietenii tai sa semneze Petitia pentru dreptul la o viata sanatoasa

2. Trimite-ne la adresa de e-mail contact@jurnaluluneifemei.ro lista cu adresele de e-mail a celor care au semnat Petitia

3. Pentru:

26 de semnaturi primesti un horoscop de compatibilitate numerologica+bioritm cuplu sau un horoscop de compatibilitate astrologica+bioritm cuplu
52 semnaturi primesti un horocop (complet) de compatibilitate numerologica+astrologica+bioritm cuplu

Faci un lucru bun pentru sanatatea ta si a celor …

Tratament stomatologic corect

Postat de: Ea
6
Apr

Pentru multi dintre noi, vizita la stomatolog,  este o mare problema, motivul de baza fiind teama. Or, un tratament stomatologic corect nu trebuie sa te faca sa te simti ca si cum ai fi supusa unor chinuri groaznice.

Motivul pentru care simtim frica se datoreaza fie calitatii slabe a serviciilor pe care le-am primit in trecut la cabinetele la care am apelat, fie povestile de groaza ale cunostintelor despre chinul pe care l-au avut de indurat la un anume cabinet stomatologic.

Un tratament stomatologic corect nu trebuie sa va chinuie, nu trebuie sa va faca sa suportati dintre cele mai cumplite chinuri.

Resimtirea unui usor disconfort este normala, dar pana la dureri ingrozitoare este cale lunga.

Tehnologiile in domeniul stomatologic au evoluat foarte mult. De aceea, atunci cand va hotarati sa mergeti la stomatolog alegeti servicii stomatologice profesionale si …

Sanatatea si aspectul dintilor sunt extrem de importante indiferent de varsta. Vizitele regulate la medicul stomatolog pot preveni aparitia si agravarea unor probleme stomatologice deja existente.

Va recomand sa beneficiati in luna aprilie (inainte de Sarbatorile de Pasti) de reducerile pe care ni le ofera Clinica de stomatologie Dentosan MH.

Merita de mentionat faptul ca au reduceri de 50% pentru elevi si studenti, un lucru de apreciat mai ales ca bazele sanatatii dintilor se pun inca de la o varsta frageda.

Clinica de stomatologie Dentosan MH asigura asistenta stomatologica tuturor grupelor de varste, acoperind astfel o plaja larga de patologie.

Acest lucru se datoreaza faptului ca in clinica Dentosan MH tratamentele sunt asigurate de catre medici primari si specialisti cu o vasta experienta in toate domeniile de activitate stomatologice:

Terapie (tratamente)
Protetica dentara (lucrari dentare)
Ortodontie-pedodontie
Chirurgie oro-maxilo-faciala
Estetica dentara

In luna premergatoare Pastelui, toate tratamentele dentare beneficiaza de reduceri.

Pe perioada promotiei, …

Alimente care contin Calciu

Postat de: Ea
20
Feb

Generalitati despre calciu
Calciul este un mineral ce joaca un rol extrem de important in procesul de crestere si dezvoltare normala a organismului si in asigurarea functiei reproductive.

Are rol major in formarea si mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, previnerea aparitiei osteoporozei, contractia si relaxarea musculara, precum si in sinteza si secretia unor hormoni.

De asemenea, este important in scaderea nivelului colesterolului si in reglarea tensiunii arteriale.

Multe dintre produsele consumate zilnic contin calciu in proportii variate. Insa, cele mai bogate in acest mineral sunt, produsele lactate: laptele, iaurtul, branzeturile.

calciu-lapte

In aceste produse calciul nu numai ca se gaseste in cantitati importante, dar este si intr-o forma usor de absorbit si apoi utilizat de catre organism.

Surse excelente de calciu sunt toate produsele lactate, fie ca este vorba de iaurturi, branzeturi, unt, deserturi pe baza de lapte (budinci si inghetata).

Laptele contine, pe …

ochiSimţiţi că vă ard ochii, că obsosesc repede şi că nu mai suportaţi lumina? Vi se pare că aveţi un grăunte de nisip sub pleoape?
Cauza: compoziţia lichidului lacrimar s-a dereglat, iar dereglarea poate fi provocată de frig, fum, de praf, de instalaţia de aer condiţionat sau de statul în faţa computerului. Cum poate fi prevenită: aerisiţi bine încăperile, asiguraţi-vă că umiditatea aerului este suficientă, evitaţi ca aerul condiţionat să vă vină direct în faţă (în maşină, de exemplu), strângeţi din ochi cât mai des posibil, beţi zilnic minimum 2 litri de lichid.

Foarte eficiente sunt următoarele exerciţii. Ele relaxează ochii după o zi de încordare, redându-le strălucirea.
Exerciţiul 1
Când simţiţi ochii umflaţi şi obosiţi, ţineţi câte o linguriţă rece pe fiecare pleoapă timp de 2 minute.
Exerciţiul 2
Rotiţi ochii fără să mişcaţi capul. Spre dreapta, spre stânga, în sus …